Vltava 2018, ročník 25 

 


Letošní účast: Dáša, Máša, PPP, Pája, Raďas, Dan, Vašík, Peči, JanaHy, Dous, Franta, Lenka, JanaHa, Martina - 6 lodí na celou cestu

Fotky jsou v Cloudu (pěkně po jedné).

Další odkazy:  Příprava, Účast, Archiv fotek (55 MB), Videa (140MB)

Hlášky:

Předsevzetí z 2017:

Letos autem jen část admirality. Teleport ušel, cestou vlakem se podařilo „poztrácet“ část vybavení. Poslední průvodčí na nás začala ječet, jen co nás spatřila vystupovat v Rybníku. Přesto jsme dorazili a setkali se ve Vyšáku s Dášou a PPP (autem) a Pavlem - ten ale přijel jen na otočku. Později dorazil i Raďas. Průvodcem v teleportu byl překvapivě Peči.

Hospoda tentokrát fungovala, jen si odtamtud moc nepamatuju. Ale Pavel nezapoměl kytaru a zahrál. Ráno se převážela auta (mám pocit, že nás to nějak štvalo - trvá to dlouho. K polednímu (takže vlastně ráno) dorazila JanaHy s Martinou. Po urputném boji s divokou vodou (šlajsny v soulodi /nebo opačně?/) a zastávce U veverek na pivko a trochu tohu sportu jsme dorazili do Rožmberka k Martinovi a do ubytovny.

Pátek "rychle" k Fíkovi, cestou vykoupal Máša Martinu, asi aby udržel tradici. Také zastávka u Nojdy, po letech to tam předělávají, budou nové chatičky /dobře/ a upravené sezení /ale bez krbu.../) a ještě pak kousek na spaní Na pískárnu do chatiček (premiéra). Tam za námi přijela JanaHa, oproti očekávání jen sama, Dušan /jediný letošní potenciální nováček/ to za zdravotních důvodů vzdal. Cestou jsme narazili na zvláštní osobu v pruhovaných plavkách ala Rozmarné léto. Aleše a jeho obětavou dceru jsme potkávali po celý den a byl to zážitek - ukázal nám motýlka, ale Raďasovu myšičku viděl nechtěl :-).

V sobotu jsme dojeli k Papouščí skále, akorát tam lezli a snažili se utrhnout poslední kus kamene - z toho je i video. Sotva jsme dorazili do Spolí, začalo pršet a s přestávkami pršelo přes celý Krumlov. V kempu U trojice jsou nové chaty, dvě jsme obsadili.Večerní program byl bohatý, po klasické cestě Krumlovem (za nějakým tím jídlem) jsme zakotvili ve Švamberském domě /proti Music baru/. Pivo nepitné (oba dva druhy), jídlo, až na Raďasovu podešev, dobré. Po večeři začalo lejt, takže nejkratší cestou do Music baru - na Mojito a B52. Po rozchodu pár lidí zamířilo do Musea undergroundu na party. Opravdu povedená taškařice. Peči, Vašík, Dan a jeho Franta pozdravili kámoše, kterému se vloni vetřeli na narozeninovou party a potvrdilo se jejich očekávání, že zase slavil. Dort tentokrát už nezbyl, nicméně vítěztví v taneční soutěži si Dan vyvzdoroval (i když jen jako jediný účastník).

Z neděle je zajímavý hlavně fatální nedostatek masa - jeli jsme do stánku k Milanovi na krkovici a dostali klobásu. Teda část se vzbouřila a šla zpět proti proudu na levý břeh, kde bylo masa dost a pak nás stopem dohnali. Před cestou domů jsme měli ještě obědnaný oběd v Koruně v Zahradě nad řekou. Část výpravy dorazila do Prahy ještě když jsme tam seděli.

Tak co příště, mládeži? Vzhledem k tomu, že budeme mít 10 let od Ohře, jsem (a nejsem sám) pro se tam vrátit, a podívat se, jak vypadá přístavní hospoda, Hubertus a skalky skřítků.

No a vlastně taky možná nezapomenout: